Ik ben werkzaam in het ziekenhuis of verpleeghuis

Ouderen trekken zelf vaak niet aan de bel als ze afvallen of geen eetlust hebben; ze beseffen vaak niet eens dat ze ondervoed raken.”

Als diëtist zult u ongetwijfeld herkennen dat in het ziekenhuis 25 tot 40 procent van de patiënten ondervoed is. In verpleeghuizen ligt dit percentage tussen de 20 en 25 procent.  

Er is inmiddels veel informatie bekend over de gevolgen van ondervoeding bij risicogroepen (zoals ouderen, chronisch zieken en patiënten rond een operatie).

Gebleken is dat ziekte gerelateerde ondervoeding leidt tot een langzamer herstel en meer complicaties bij ziekte en operaties. De gevolgen zijn:

  • verlies van lichaamsgewicht en spiermassa;
  • verminderde weerstand;
  • verhoogde kans op complicaties (infecties, decubitus, vertraagde wondgenezing).

Dit alles kan weer leiden tot een langere opnameduur, verhoogd medicijngebruik, de toename van de zorgcomplexiteit en de afname van de kwaliteit van leven. Wetenschappelijk is aangetoond dat ondervoeding een onafhankelijke risicofactor is voor overlijden.

De afdeling Diëtetiek geeft dieetadvies tijdens de ziekenhuisopname, in het verpleeghuis en in het verlengde voor de revalidatie en/of thuissituatie van een patiënt. Voeding speelt een zeer belangrijke rol bij de (voor)behandeling en herstel. Voor eiwitverrijkte producten met een hoog natuurlijk karakter zijn hierin belangrijk. 

Het assortiment van Daily Nutrition ondersteunt de patiënt hier elke dag weer opnieuw in. Enerzijds nutritioneel en functioneel, anderzijds voor elke moment van de dag en dat allemaal onder het genot van: Lekker & Genieten

Voedt goed, voel je goed!

Daily Nutrition wordt gedreven door de simpele overtuiging dat ouder worden leuker is als je je fit en gezond voelt!

Ook benieuwd wat wij allemaal voor uw zorginstelling kunnen doen?

Laat hieronder u gegevens achter en wij nemen direct contact met u op.

Of bel ons nu meteen op nummer 

error:
Chat openen
U kunt ons ook via Whatsapp bereiken