Goede nutritonele en functionele voeding is vaak een groot onderschat onderdeel in de zorgverlening.

 

Woonzorg

Een van de resultaten die wij terugzien is die van ondervoede ouderen. Bij 20%-25% van de ouderen in woonzorgcentra is er sprake van ondervoeding of bevindt de ouderen zich bijna in het stadium van ondervoeding. Naast de vele medische implicaties die ondervoeding met zich brengt heeft het ook een enorme impact op de kwaliteit van leven van de ouderen.

bd396bbbb8d6bd49484c9dfc5caa8086-job

4 op de 10 ouderen in de thuiszorg zijn ondervoed of staan op het punt om ondervoed te geraken

 

Thuiszorg

Bij thuiszorg kijken wij alleen naar de ouderen die thuis onder behandeling zijn.

4 op de 10 ouderen in de thuiszorg zijn ondervoed of staan op het punt om ondervoed te geraken. Een van de belangrijkste redenen is hun voedingspatroon.

Én goed eten én lekker eten!

Ook hier geldt hetzelfde als bij de ouderen in de woonzorgcentra (verzorgingstehuizen). Als je onvoldoende of niet goed eet, en dan hoofdzakelijk te weinig eiwitten inneemt, dan ontstaat er sarcopenia bij deze groep. Je spiermassa en spierkracht nemen af met verschillende negatieve gevolgen van dien. Het is dus van groot belang dat de eiwitinname op het adviesniveau van 1,2g eiwit x kg lichaamsgewicht zit. En dat elke dag! 

header

Door onvoldoende aandacht aan voeding constateren wij vaak dat ouderen significant te weinig eiwit, vezels en/of calorieën (cruciale voedingstoffen) binnen krijgen. Dit resulteert weer in een verlaagde energie, inleveren op je weerstand en krachtverlies. Bij ondervoeding gaat het lichaam aanspraak maken op je vet- en spierweefsel met als gevolg dat o.a. je spiermassa en spierkracht significant afnemen hetgeen dus grote impact heeft op de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van de oudere.

Het assortiment van Daily Nutrition bestaat uit energie-, eiwit- en vezelverrijkte producten die dit proces opvangen en/of tegen gaan. Onze producenten zijn bij uitstek geschikt omdat ze gedurende de gehele dag genuttigd kunnen worden als aanvulling op de 3 hoofdmaaltijden per dag of als lekkere smaakvolle eiwitrijke bite in de middag/avond. Om de ouderen in de Woon- en Thuiszorg goed te kunnen bedienen zijn onze producten ook bestelbaar en leverbaar via Mediq Nederland.

Get In Touch!

Ook benieuwd wat wij allemaal voor uw Woon- en Thuiszorg kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.

Wil je meer weten over onze producten? OF heb je een vraag gerelateerd aan een sterk en gezond lichaam? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier of bel naar 085 – 060 62 79.
Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 09.00u tot 17.00.