✓ Gratis verzending vanaf €10,00

✓ Gezond & Sterk lichaam

✓ Erkend door diëtisten

Daily Nutrition I Gezond & Sterk Lichaam
productwaardering5.00 / 5
19 beoordelingen

PARTNER VAN

Health valley partners

Woon – & Thuiszorg

Voedzaam genieten met extra eiwit

Goede nutritonele en functionele voeding is vaak een groot onderschat onderdeel in de zorgverlening.

Woonzorg

Een van de resultaten die wij terugzien is die van ondervoede ouderen. Bij 20%-25% van de ouderen in woonzorgcentra is er sprake van ondervoeding of bevindt de ouderen zich bijna in het stadium van ondervoeding. Naast de vele medische implicaties die ondervoeding met zich brengt heeft het ook een enorme impact op de kwaliteit van leven van de ouderen. 

ondervoeding bij ouderen

4 op de 10 ouderen in de thuiszorg zijn ondervoed of staan op het punt om ondervoed te geraken

Thuiszorg

Bij thuiszorg kijken wij alleen naar de ouderen die thuis onder behandeling zijn.

4 op de 10 ouderen in de thuiszorg zijn ondervoed of staan op het punt om ondervoed te geraken. Een van de belangrijkste redenen is hun voedingspatroon. 

Én goed eten én lekker eten!

Ook hier geldt hetzelfde als bij de ouderen in de woonzorgcentra (verzorgingstehuizen). Als je onvoldoende of niet goed eet, en dan hoofdzakelijk te weinig eiwitten inneemt, dan ontstaat er sarcopenia bij deze groep. Je spiermassa en spierkracht nemen af met verschillende negatieve gevolgen van dien. Het is dus van groot belang dat de eiwitinname op het adviesniveau van 1,2g eiwit x kg lichaamsgewicht zit. En dat elke dag! 

thuiszorg
p

Verlies van lichaamsgewicht en spiermassa

p

Verminderde weerstand

p

Verhoogde kans op complicaties (infecties, decubitus, vertraagde wondgenezing)

Door onvoldoende aandacht aan voeding constateren wij vaak dat ouderen significant te weinig eiwit, vezels en/of calorieën (cruciale voedingstoffen) binnen krijgen. Dit resulteert weer in een verlaagde energie, inleveren op je weerstand en krachtverlies. Bij ondervoeding gaat het lichaam aanspraak maken op je vet- en spierweefsel met als gevolg dat o.a. je spiermassa en spierkracht significant afnemen hetgeen dus grote impact heeft op de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van de oudere.

Het assortiment van Daily Nutrition bestaat uit energie-, eiwit- en vezelverrijkte producten die dit proces opvangen en/of tegen gaan. Onze producenten zijn bij uitstek geschikt omdat ze gedurende de gehele dag genuttigd kunnen worden als aanvulling op de 3 hoofdmaaltijden per dag of als lekkere smaakvolle eiwitrijke bite in de middag/avond. Om de ouderen in de Woon- en Thuiszorg goed te kunnen bedienen zijn onze producten ook bestelbaar en leverbaar via Mediq Nederland.

Goede voeding en een gezonde levensstijl is essentieel en dus hebben Mediq Nederland en Daily Nutrition op dit specifieke onderdeel de handen in een geslagen.

 

Mediq:
“Omdat wij vaak zien dat ouder worden gepaard (kan) gaat (gaan) met minder eetlust is het voor veel ouderen moeilijk om aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid eiwit te komen[1]. Onderzoek toont aan dat ongeveer 10% van de thuiswonende ouderen en 33% in de verzorgingshuizen minder dan 0,7g eiwitten x kg lichaamsgewicht consumeren[2] terwijl het advies ligt op 1,2g eiwitten x kg lichaamsgewicht. Dit benadrukt nogmaals het belang van eiwitverrijkte voeding en daarom ook de keuze op het assortiment van Daily Nutrition. Zeer eiwitrijke voedingsproducten, bron van vezels en kunnen elke dag op elk gewenst moment genuttigd worden.”
 
Als diëtist/voedingsadviseur kan jij deze producten direct voorschrijven in het jouw bekende portaal van Mediq. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met jouw contactpersoon bij Mediq.

 


[1] Giezenaar C, Chapman I, Luscombe-Marsh N, Feinle-Bisset C, Horowitz M, Soenen S. Ageing is associated with decreases in appetite and energy intake— A meta-analysis in healthy adults. Nutrients. Published online 2016. doi:10.3390/nu8010028 [2] Cruz-Jentoft AJ, Kiesswetter E, Drey M, Sieber CC. Nutrition, frailty, and sarcopenia. Aging Clin Exp Res. Published online 2017. doi:10.1007/s40520-016-0709-0

Ook benieuwd wat wij allemaal voor uw Woon- en Thuiszorg kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.

9 + 1 =

Waarom Daily Nutrition?

“Het assortiment van Daily Nutrition is een ideale aanvulling op voedingsgebied voor cliënten die een dieet willen volgen en voor cliënten die ondervoed zijn.
De producten zijn rijk in eiwit (belangrijk in de ondersteuning van spiermassa) en aangevuld met andere belangrijke voedingsstoffen zoals bijv. vezels. En ze smaken ook zeer lekker!”

Miranda Kienhuis

Directeur Diëtistengroep Nederland

“Door het gebruik van de producten van Daily Nutrition is het voor ouderen en senioren makkelijker om dagelijks aan hun eiwit en vezel behoefte te voldoen. De producten bevatten eiwitten van goede kwaliteit die nodig zijn voor het behoud of opbouw van spieren en een goede conditie. Prettig dat er veel aandacht is voor een goede smaak. Ik raad de producten zeker aan!”

Eline Spiering

Diëtist Kalorama

Daily Nutrition heeft mooie en hele lekkere eiwitrijke tussendoortjes ontwikkeld. Naast de eiwit verrijkte drinkvoedingen die al op de markt zijn is dit een echt een zeer goede en waardevolle aanvulling. De producten zijn echt goed van smaak en ze bieden die extra eiwit die soms nodig is als dit niet in de hoofdmaaltijden voldoende aanwezig is.

Danielle Westerman

Diëtist & Coach

Wij bouwen aan de toekomst van vitaal ouder worden!

085 060 62 79

info@daily-nutrition.nl

U kunt ons ook via Whatsapp bereiken