✓ Gratis verzending vanaf €10,00

✓ Gezond & Sterk lichaam

✓ Erkend door diëtisten

Daily Nutrition I Gezond & Sterk Lichaam
productwaardering5.00 / 5
19 beoordelingen

PARTNER VAN

Health valley partners

Tennis & EIWIT

Daily Nutrition bouwt aan elke dag aan een Gezond & Sterk lichaam

Daily Nutrition – Voor een GEZOND & STERK lichaam

Daily Nutrition

Bij Daily Nutrition worden wij gedreven door de simpele overtuiging dat het leven leuker is als je je gezond en fit voelt! Daarom hebben wij heerlijke, nutritioneel verrijkte voedingsproducten in ons assortiment ter ondersteuning van een fit en sterk lichaam. De focus ligt hierbij op eiwit.

Maar waarom is eiwit nou toch zo belangrijk voor je lichaam?

Eiwit speelt een hele belangrijke rol in ons menselijk lichaam. Ons lichaam bestaat voor +/- 17% uit eiwitten. Eiwitten zijn daarmee een essentiële voedingsstof die nodig is voor de opbouw van je lichaamseigen eiwitten.

Eiwitten zijn samengesteld uit een 22-tal verschillende aminozuren waarvan er 9 essentieel zijn (die kan je lichaam niet zelf aanmaken en die haal jij uit voeding). Deze aminozuren worden in het bloed opgenomen en worden dan op alle plaatsen van het lichaam gebruikt als bouwstenen van nieuwe eiwitten. En die nieuwe eiwitten zijn weer nodig om bijvoorbeeld spieren, organen, bloed en allerlei stoffen in het lichaam op te bouwen.

De behoefte aan eiwit verschilt. In rust wordt voor gezonde volwassen tot 55 jaar per kilogram lichaamsgewicht 0,8 gram eiwit per dag voorgeschreven. Ouderen (65+) hebben, elke dag opnieuw, 1,2g eiwit per kilogram lichaamsgewicht nodig ter ondersteuning van een gezond en sterk lichaam. Kortom, naarmate je ouder wordt heeft je lichaam een hogere inname aan eiwit nodig ter ondersteuning van je mobiliteit en vitaliteit.

Wil je meer weten over eiwitten en haar functies lees dan verder op onze pagina over eiwit.

menselijk lichaam

Als TENNISER vraag jij nogal wat van je lichaam, ongeacht op welke niveau je speelt.

Wat tennis als sport kenmerkt is dat ze bestaat uit techniek, tactiek, conditie, kracht, lenigheid en snelheid. Kortom, veel interval acties en daarom wordt tennis ook wel een Intervalsport genoemd.

En intervalsporten vragen veel van je lichaam, zowel op amateurniveau als op topsport niveau. Je lichaam is continue in beweging en je hartslag varieert veel meer tussen laag en hoog. Dit geldt in dezelfde mate ook voor je spierbelasting.

Dan staan ze weer op spanning, dan weer niet. Of je spieren zijn continue in beweging of ervaren meer rust momenten, ook wel veel herhalingen genoemd. Kortom, je spieren ervaren intensiteitduur (kort vs lang) en herhalingen en worden dus flink gebruikt als je tennist.

Neem daarom na je training en/of wedstrijd één glas (250ml) Daily Nutrition Whey Protein om je lichaam direct te voorzien van hoogwaardige eiwitten ter ondersteuning en herstel van je spieren en om jezelf goed te prepareren voor je eerstvolgende training en/of wedstrijd.

Neem daarom na je training en/of wedstrijd één glas (250ml) Daily Nutrition Whey Protein om je lichaam direct te voorzien van hoogwaardige eiwitten ter ondersteuning en herstel van je spieren en om jezelf goed te prepareren voor je eerstvolgende training en/of wedstrijd.

Wat maakt onze Whey Protein zo geschikt?

Dit komt door onze combinatie van caseïne eiwit en wei-eiwit. Deze sterke combinatie ondersteunt het lichaam perfect in het behoud van spiermassa en/of spiergroei en herstel. Daarnaast is het eiwit ook belangrijk voor de opbouw van cellen in het bloed, het zenuwstelsel en het maken van afweerstoffen. En Daily Nutrition Whey Protein bevat nagenoeg geen koolhydraten, vet en suiker.

whey protein vanille

Ons advies aan jouw als tennisser is een eiwitinname van:

1,5 gram tot 1,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag. 

Vb. Weeg je bijv. 70kg dan is je eiwitbehoefte 70kg x 1,6g eiwit = 112g eiwit per dag.

Daarnaast is het goed en belangrijk om elke dag (onze) Multi+ Vitaminen & Mineralen in te nemen. Dit is belangrijk omdat vitaminen en mineralen zorgen voor de groei, het herstel en het goed functioneren van je lichaam en ze zijn belangrijke transporteurs van het eiwit in je lichaam. Mede daarom hebben wij gekozen voor een extra hoge dosering van Vitamine C, B3 en B12 en de mineralen Zink, IJzer en Magnesium omdat die voor jou als sporter extra belangrijk zijn.

whey protein vanille
U kunt ons ook via Whatsapp bereiken