✓ Gratis verzending vanaf €10,00

✓ Gezond & Sterk lichaam

✓ Erkend door diëtisten

Daily Nutrition I Gezond & Sterk Lichaam
productwaardering5.00 / 5
19 beoordelingen

PARTNER VAN

Health valley partners

Daily Nutrition

Voeding voor een Gezond & Sterk Lichaam
Ouderen & Senioren

 

Z
20 jaar voedingservaring
Z
Samen gezond oud worden
Z
Kwaliteit van leven
Z
Bron van eiwit
Z
Vitaminen & Mineralen
Z
Gezond & Sterk lichaam

sporten, bewegen & eiwitten

Hoe kunnen wij jou ondersteunen?

Sporten en bewegen op ouderen leeftijd is hartstikke leuk, goed en ook heel belangrijkrijk voor je lichaam. Op die manier blijf je je spieren in beweging houden en onderhoud en versterk je je mobiliteit.

Naarmate je ouder wordt is het belangrijke om voldoende voedingsstoffen en vitamines en mineralen binnen te krijgen, om je het lichaam sterk, fit en gezond te houden. Dit stelt jou en je lichaam in staat op oudere leeftijd nog lang te kunnen genieten van je favoriete sport.

Met welke informatie en advies kunnen wij jou het beste helpen als het aankomt op sportvoeding en dan specifiek eiwit?
Als je aan (intensieve) krachttraining, duursport  of balsport (bijv. tennis, voetbal, korfbal, overige balsporten) doet, zal je lichaam een grotere behoefte aan eiwitten hebben dan als je niet sport.

Alle lichaams- en spiercellen zijn namelijk opgebouwd uit eiwitten en bij fysieke inspanningen spelen eiwitten een belangrijke rol in de spiergroei en het herstellen en het (terug) opbouwen van je spieren. En vergeet hierbij niet je dagelijkse tablet Multi+ Vitaminen & Mineralen. Lees hieronder onze aanbeveling per type sport.

revalidatie ouderen

FITNESS

Eiwit en Krachtsport

Je spieren gebruiken de aminozuren uit eiwit om te herstellen na een training en/of wedstrijd. Door je krachttraining word je spierweefsel licht beschadigd, er ontstaan scheurtjes. De aminozuren in het eiwit zorgen er voor dat je spierweefsel snel herstelt en ook groeit. Je bouwt hiermee in een hoger tempo spieren op.

Ons advies aan jouw als ouder die fitness beoefent is een eiwitinname van 1,2g – 1,5g eiwit per kg lichaamsgewicht.

Ons 2de advies is dat je kiest voor onze Whey Protein shake die je gebruikt voor en/of na je training. Whey eiwit kenmerkt zich door de zeer snelle opname door je lichaam en ze zijn rijk aan BCAA (belangrijkste essentiële aminozuren). Dit stelt je lichaam versnelt in staat om klaar te zijn voor je volgende training/wedstrijd.

Daarnaast is het belangrijk om gedurende de dag en op rustdagen ook voldoende eiwitten tot je te nemen. En zorg hierbij dat je dit combineert met onze Multi+ Vitaminen & Mineralen.

Ons assortiment ondersteunt het lichaam volledig, zodat jij komt tot een maximaal lichamelijk resultaat!

Advies eiwitinname Krachtsport

Fitness:

1,2 gram tot 1,5 gram eiwit eiwit per kg lichaamsgewicht.

Vb1: Man 90 kg
Benodigde eiwitinname: 1,3 gram eiwit x 90 kg = 117 gram eiwit per dag!

Vb2: Vrouw 65 kg
Benodigde eiwitinname: 1,2 gram eiwit x 65 kg = 78 gram eiwit per dag!

Let op je dagelijkse tablet Multi+ Vitaminen & Mineralen!

DUURSPORT

Eiwit en Duursport

Onder Duursport verstaan wij fietsen, lange afstand lopen, hardlopen, nordic walking, zwemmen, wielrennen en mountainbikken.

Als Duursporter heb jij als oudere veel energie nodig voor de sportprestatie die je aan het leveren bent. Om je lichaam niet alleen goed te laten herstellen maar ook te prepareren voor de eerste volgende prestatie is je eiwitinname essentieel voor een goed herstel en versterking van je spieren.

Onze aanbeveling voor ouderen die aan Duursport is een eiwitinname van 1,4g  per kilogram lichaamsgewicht.

Voor jou als Duursporter is het belangrijk je eiwitinname te combineren met koolhydraten. 

Eiwitten heb voor jou als oudere die sport dan ook een 2-ledige functie.

1) Ze zorgen voor herstel en opbouw van je spieren.

2) Ze voorkomen dat je lichaam de eiwitten uit je spierencellen gaat halen als brandstof zodat je geen gewichtsverlies creëert. 

Naast eiwit is het belangrijk om standaard onze Multi+ vitaminen en mineralen preparaat te nemen om eventuele tekorten aan te vullen. Ben jij een vrouw met een (te) laag lichaamsgewicht? Voorkom dan een ijzertekort (ijzer speelt een belangrijke rol bij je zuurstoftransport). Combineer ijzer altijd met Vitamine C om dat Vitamine C de opname van ijzer verhoogt.

Ons assortiment staat elke dag jouw lichaam bij voor een maximale prestatie. Van onze Whey Shake tot eiwitverrijkte voedingsproducten tot onze Multi+ Vitaminen & Mineralen.

Advies eiwitinname Duursport

Duursport:

1,4 gram eiwit per kg lichaamsgewicht.

Vb1: Man 70 kg
Benodigde eiwitinname: 1,4 gram eiwit x 70 kg = 98 gram eiwit per dag

Vb2: Vrouw 60 kg
Benodigde eiwitinname: 1,4 gram eiwit x 60 kg = 84 gram eiwit per dag

Let op je dagelijkse tablet Multi+ Vitaminen & Mineralen!

BALSPORT

Eiwit en Balsport

Balsporten worden ook wel Intervalsporten genoemd.

De bekenste balsporten zijn Volleybal, Voetbal, Basketbal, Hockey en Tennis (en padel).

Wat Balsporten kenmerkt is dat ze bestaan uit techniek, tactiek, conditie, kracht, lenigheid en snelheid. Kortom, veel interval acties.

Interval sporten vragen veel van je lichaam, zowel op amateur niveau als op topsport niveau.

Je lichaam is continue in beweging, je hartslag varieert veel meer tussen laag en hoog. Dit geldt in dezelfde mate ook voor je spierbelasting. Dan staan ze weer op spanning, dan weer niet. Of je spieren zijn continue in beweging of ervaren meer rust momenten, ook wel veel herhalingen genoemd.

Kortom, je spieren ervaren intensiteitduur (kort vs lang) en herhalingen.

Vaak is de vermoeidheid groot na een training en/of wedstrijd omdat de intensiteit hoog ligt en het ook relatief lang volgehouden moet worden.

Naast een goed voedingsherstel na de training en/of wedstrijd adviseren wij ouderen bij Balsporten om één dag voor de wedstrijd al extra aandacht aan je voeding te besteden door je eiwitinname en energie-inname (calorieën) die dag te verhogen. Combineer dit altijd met voldoende vochtinname.

Om je spieren maximaal te laten herstellen en te preparen voor de eerst volgende training en/of wedstrijd zorg je voor voldoende eiwitinname per dag.

Ons advies aan jouw als oudere bij Balsporten is een eiwitinname van 1,2g – 1,5g eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag. 

Omdat Balsporten veel van je lichaam vraagt is het hier heel erg belangrijk naast je eiwitteninname ook goed te letten op extra energievoorraad (koolhydraten) op de dag van training en/of wedstrijd.

Daarnaast is het goed en belangrijk om een multi vitaminen en mineralen te nemen om je lichaam te ondersteunen in deze dagelijkse behoefte.

Advies eiwitinname Balsport

Balsport:

1,2 gram tot 1,5 gram eiwit per kg lichaamsgewicht.

Vb1: Man 82 kg
Benodigde eiwitinname: 1,5 gram eiwit x 82 kg = 123 gram eiwit per dag

Vb2: Vrouw 63 kg
Benodigde eiwitinname: 1,2 gram eiwit x 63 kg = 76 gram eiwit per dag

Let op je dagelijkse tablet Multi+ Vitaminen & Mineralen!

Maar waarom zijn die Eiwitten nu zo belangrijk?

De eiwitten zelf zijn echt van groot belang omdat eiwitten een van de belangrijkste bouwstenen van je lichaam zijn. Er zijn verschillende soorten eiwitten.

Bij fysieke inspanningen (bijv. fitness, Nordic walking, rondje wandelen of hardlopen, fanatiek potje tennis, etc.) raken de spieren beschadigd aan de spiervezels. Die beschadigde spiervezels herstellen in eerste instantie door de aanwezige aminozuren die weer uit eiwitten worden gehaald.

Het is dus van belang, naarmate je fysieke inspanning, dat je voldoende eiwitten moeten nemen om jouw spiermassa en spierkracht te behouden en/of te vergroten.

Wat zegt de dietist?

“Door het gebruik van de producten van Daily Nutrition is het voor ouderen en senioren makkelijker om dagelijks aan hun eiwit en vezel behoefte te voldoen. De producten bevatten eiwitten van goede kwaliteit die nodig zijn voor het behoud of opbouw van spieren en een goede conditie. Prettig dat er veel aandacht is voor een goede smaak. Ik raad de producten zeker aan!”

Eline Spiering

Dietist Kalorama

“Daily Nutrition heeft mooie en hele lekkere eiwitrijke producten ontwikkeld. Naast de eiwit verrijkte drinkvoedingen die al op de markt zijn is dit een echt een zeer goede en waardevolle aanvulling. De producten zijn echt goed van smaak en ze bieden die extra eiwit die soms nodig is als dit niet in de hoofdmaaltijden voldoende aanwezig is.”

Danielle Westerman

Diëtist & Coach

Meest gekozen

Ondersteun je lichaam om lekker te blijven sporten

Wij hebben alvast 2 mooie en eiwitrijke pakketten samengesteld voor jouw lichaam. Bestel hieronder direct een van onze pakketten of bezoek onze winkel en kies je eigen selectie aan producten.

EIWIT STARTPAKKET

Gezond gewicht | Spiermassa | Vezelrijk

25,00

eiwitrijke pakket

Het ideale pakket om een selectie van ons eiwitrijk assortiment uit te proberen. Als onderdeel en ter ondersteuning van je gezonde levensstijl.

Meest gekozen

vitaliteitspakket

Spiermassa | Weerstand | Vitaliteit

62,50

vitaliteitspakket

Met dit complete pakket ondersteun jij je lichaam in optimale spierbehoud, verbeterde weerstand en een hogere mate van vitaliteit.

U kunt ons ook via Whatsapp bereiken