Revalideren / Herstellen

Na een operatie of fysieke inspanning

Revalidatie

Bij revalidatie hebben wij het over patiënten die een revalidatieproces ingaan na dat er bijvoorbeeld een medische behandeling heeft plaats gevonden in het ziekenhuis, bijv. na een botbreuk, darmoperatie, chemotherapie, etc.. In deze situatie wordt er veel van je lichaam gevraagd en van je spieren. Het is dus extra belangrijk dat je eiwitinname hoger ligt dan gemiddeld. Reken in een revalidatieproces met gemiddeld 1,4 gram eiwit per kg lichaamsgewicht om aan je dagelijkse eiwitinname te komen.

Herstel

Als wij het hebben over Herstel dan refereren wij aan het de herstelfase waar je lichaam in terecht komt na een bepaalde, vaak fysieke, inspanning zoals bij het sporten. Om dat je tijdens het sporten veel vergt van je lichaam, je spieren alsook je organen is het van groot belang kort na de inspanning je lichaam te voorzien van extra eiwit. Wil jij precies weten hoeveel eiwit jij nodig hebt per type sport, bezoek dan onze site over Sport & Voeding of bereken je eiwitinname hier.

In de kern gaat het om onderstaande 3 pijlers in je revalidatie / herstelproces.

1a4d4e62e8f73723ae6385c6ba0f89a095719b02

Extra aandacht voor ouderen & senioren

Revalideren, voor ouderen en senioren, bijv. na een heup-operatie, betekent opnieuw het terugwinnen van de spiermassa, balans vinden (mobiliteit) en om de zelfredzaamheid zoveel mogelijk weer terug winnen.

Dit betekent voor veel ouderen en senioren verschillende (kracht)oefeningen. Om echt letterlijk weer aan de gewenste spierkracht en spiermassa te komen.

Een van de belangrijke elementen in een revalidatieproces is voeding. Veelal ontvangen de revalidatiecentra ouderen die ondervoed zijn, soms als gevolg van de medische behandeling.

Het is dan van groot belang naast alle functionele ondersteuning en oefeningen, dat hoofdzakelijk de eiwitinname hoog is.

Vooral eiwitverrijkte producten met een hoog natuurlijk karakter zijn hierin belangrijk. En moet niet alleen beperkt blijven tot het geven van drinkvoeding. Het is juist van belang dat de patient zo snel mogelijk went aan normale eiwitrijke voedingsproducten.

Het assortiment van Daily Nutrition ondersteunt de patiënt hier elke dag weer opnieuw in. Enerzijds nutritioneel en functioneel, anderzijds voor elke moment van de dag en dat allemaal onder het genot van: Lekker & Genieten.

gezond-en-sterk

Eiwitrijke tips tijdens revalidatie en/of herstel

  • Bereken je eiwitbehoefte per dag hier.
  • Wegen. Weeg jezelf 1x per week om je lichaamsgewicht in groei op te volgen (spiermassa).
  • Verspreid de eiwitinname over de dag, bijvoorkeur in 6-7 porties van ontbijt tot het naar bed gaan.
  • Probeer de eiwitrijke producten in je dagelijks voedingsplan op te nemen door iets te vervangen, bijv. een boterham voor een eiwitrijke cracker of focus je juist op de tussendoor momenten en neem een eiwitshake direct na je inspanning.
  • Focus je op eiwitproducten met wei-eiwit en/of soja-eiwit, erwt-eiwit. Deze eiwittten hebben een zeer hoog aminozuur profiel op Leucine, een heel belangrijk aminozuur voor je spierweefselsynthese.
  • Eén glas Whey Protein (wei-eiwit) shake is een zeer goede en snelle manier om extra eiwit per dag binnen te krijgen.

Wat gun jij jouw lichaam?

Kies voor 1 van onderstaande pakketten ter extra ondersteuning voor je lichaam of bezoek onze webshop en kies je eigen selectie aan producten.

Startpakket

Een hele mooie mix aan eiwitrijke
producten om mee te beginnen.

Vitaliteitspakket

Bouw mee aan je Vitaliteitspensioen met met
dit pakket aan eiwit en vitaminen & mineralen

Ondervoeding

Voorkom en/of bestrijdt Ondervoeding met dit krachtige
pakket aan eiwitten voor gewichtsbehoud en mobiliteit.