✓ Gratis verzending vanaf €10,00

✓ Gezond & Sterk lichaam

✓ Erkend door diëtisten

Daily Nutrition I Gezond & Sterk Lichaam
productwaardering5.00 / 5
19 beoordelingen

PARTNER VAN

Health valley partners

Revalideren /
Herstellen

– Revalideren na een operatie
– Herstellen na een fysieke inspaaning

 

Z
20 jaar voedingservaring
Z
Sterkere Spieren
Z
Zelfredzaamheid
Z
Bron van eiwit
Z
Vitaminen & Mineralen
Z
Gezond & Sterk lichaam

“Het accent in de revalidatie en/of herstel ligt  in de kern op de terugkeer naar een Gezond & Sterk lichaam.”

Revalidatie

Bij revalidatie hebben wij het over patiënten die een revalidatieproces ingaan na dat er bijvoorbeeld een medische behandeling heeft plaats gevonden in het ziekenhuis, bijv. na een botbreuk, darmoperatie, chemotherapie, etc.. In deze situatie wordt er veel van je lichaam gevraagd en van je spieren. Het is dus extra belangrijk dat je eiwitinname hoger ligt dan gemiddeld. Reken in een revalidatieproces met gemiddeld 1,4 gram eiwit per kg lichaamsgewicht om aan je dagelijkse eiwitinname te komen.

Herstel

Als wij het hebben over Herstel dan refereren wij aan het de herstelfase waar je lichaam in terecht komt na een bepaalde, vaak fysieke, inspanning zoals bij het sporten. Om dat je tijdens het sporten veel vergt van je lichaam, je spieren alsook je organen is het van groot belang kort na de inspanning je lichaam te voorzien van extra eiwit. Wil jij precies weten hoeveel eiwit jij nodig hebt per type sport, bezoek dan onze site over Sport & Voeding of bereken je eiwitinname hier.

 In de kern gaat het om onderstaande 3 pijlers in je revalidatie / herstelproces.

p

Aansterken spiermassa

p

Vitaliteit verhogend

p

Terug zelfredzaam worden

Extra aandacht voor ouderen & senioren

Revalideren, voor ouderen en senioren, bijv. na een heup-operatie, betekent opnieuw het terugwinnen van de spiermassa, balans vinden (mobiliteit) en om de zelfredzaamheid zoveel mogelijk weer terug winnen.

Dit betekent voor veel ouderen en senioren verschillende (kracht)oefeningen. Om echt letterlijk weer aan de gewenste spierkracht en spiermassa te komen.

Een van de belangrijke elementen in een revalidatieproces is voeding. Veelal ontvangen de revalidatiecentra ouderen die ondervoed zijn, soms als gevolg van de medische behandeling.

Het is dan van groot belang naast alle functionele ondersteuning en oefeningen, dat hoofdzakelijk de eiwitinname hoog is.

Vooral eiwitverrijkte producten met een hoog natuurlijk karakter zijn hierin belangrijk. En moet niet alleen beperkt blijven tot het geven van drinkvoeding. Het is juist van belang dat de patient zo snel mogelijk went aan normale eiwitrijke voedingsproducten.

Het assortiment van Daily Nutrition ondersteunt de patiënt hier elke dag weer opnieuw in. Enerzijds nutritioneel en functioneel, anderzijds voor elke moment van de dag en dat allemaal onder het genot van: Lekker & Genieten.

Reken minimaal met 1,4 gram eiwit per kg lichaamsgewicht. 

Vb.: Weeg je 80 kg dan ligt je eiwitbehoefte in je revalidatieproces op 112 gram eiwit per dag.

Eiwitrijke tips tijdens revalidatie en/of herstel

  • Bereken je eiwitbehoefte per dag hier.
  • Wegen. Weeg jezelf 1x per week om je lichaamsgewicht in groei op te volgen (spiermassa).
  • Verspreid de eiwitinname over de dag, bijvoorkeur in 6-7 porties van ontbijt tot het naar bed gaan.
  • Probeer de eiwitrijke producten in je dagelijks voedingsplan op te nemen door iets te vervangen, bijv. een boterham voor een eiwitrijke cracker of focus je juist op de tussendoor momenten en neem een eiwitshake direct na je inspanning.
  • Focus je op eiwitproducten met wei-eiwit en/of soja-eiwit, erwt-eiwit. Deze eiwittten hebben een zeer hoog aminozuur profiel op Leucine, een heel belangrijk aminozuur voor je spierweefselsynthese.
  • Eén glas Whey Protein (wei-eiwit) shake is een zeer goede en snelle manier om extra eiwit per dag binnen te krijgen.

Wij ondersteunen graag jouw lichaam!

Wij hebben geprobeerd het alvast zo makkelijk mogelijk voor jou te maken door verschillende pakketten samen te stellen.

Bestel hieronder direct een van onze pakketten of bezoek onze winkel en kies je eigen selectie aan producten.

EIWIT STARTPAKKET

Gezond gewicht | Spiermassa | Vezelrijk

25,00

eiwitrijke pakket

Het ideale pakket om een selectie van ons eiwitrijk assortiment uit te proberen. Als onderdeel en ter ondersteuning van je gezonde levensstijl.

Meest gekozen

vitaliteitspakket

Spiermassa | Weerstand | Vitaliteit

62,50

vitaliteitspakket

Met dit complete pakket ondersteun jij je lichaam in optimale spierbehoud, verbeterde weerstand en een hogere mate van vitaliteit.

Wordt er samengewerkt met een fysiotherapeut? En wil jij graag dat onze producten onderdeel worden van jouw revalidatieproces? Of bent u zelf een fysiotherapeut? Laat dan hieronder u gegevens achter en wij nemen direct contact met u op om samen onze producten te integreren in het revalidatieproces.

10 + 12 =

U kunt ons ook via Whatsapp bereiken