Eiwitrijke Pasta recepten

Tagliatelle met Spinazie – Zalmsaus

Bereiding: gemakkelijk – Tijd: 30 minuten – Personen: 2

pasta met zalm en eiwitten

Ingrediënten

  • 100g Daily Nutrition eiwitrijke Tagliatelle (of Fusilli)
  • 1/2 ui gesnipperd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 bakje champignons (250 g), in vieren gesneden
  • 250 gram bladspinazie a la crème deelblokjes (diepvries)
  • 200 tot 250 gram zalmfilet (heel of in stukjes

Liever met vlees? Vervang de zalm door kip (200 gram in stukjes) of gehakt (250 gram)
Liever vegetarisch? Vervang de zalm met lekkere groenten zoals broccoli en paprika

Bereidingswijze

Stap 1
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en voeg de eiwitrijk pasta toe. Kook de pasta volgens de voorschriften op de verpakking. Kookduur 12 tot 15 min.

Stap 2
Doe 2 eetlepels olie in een wokpan en voeg de gesneden uit toe en bak voor +/- 3 min. Voeg vervolgens de spinazie toe en roer net zolang totdat alle blokjes ontdooid zijn. Voeg vervolgens ook de gesneden champignons toe.

Stap 3
Begin met het bakken van de zalm. Deze kan in zijn geheel worden gebakken of in vooraf gesneden stukjes. Verwarm de zalm totdat deze goed gaar is. Indien gewenst kan je de zalm met zout, peper of viskruiden op je gewenste smaak brengen.

Stap 4
Giet de eiwitrijke Tagliatelle of Fusilli af en serveer je bord. Je eiwitrijke pasta met spinazie en zalm is nu klaar. Genieten maar! Eet smakelijk!

Gemiddelde voedingswaarde per portie:
Kcal: 324
Vet: 3,3g
Eiwit: 51,6g
Koolhy: 13,1g
Suiker: 1,0g
Vezels: 8,4g

Noodles salade met wokgroente en biefstukpuntjes

Bereiding: gemakkelijk – Tijd: 30 minuten – Personen: 2

gezonde noodles

Ingrediënten

  • 100 gram Daily Nutrition eiwitrijke noodles
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 gram roomboter
  • 250 gram biefstuk(puntjes)
  • 400 gram wokgroente
  • 1/4 fles zoete sojasaus (conimex)

Serveertip: voeg lekkere cashewnoten toe.

Bereidingswijze

Stap 1
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en voeg de eiwitrijke Noodles toe. Kook de eiwitrijke Noodles volgens de voorschriften op de verpakking. Kookduur 12 tot 15 min.

Stap 2
Doe 2 eetlepels olie in een wokpan en bak de wokgroente totdat deze gaar is.

Stap 3
Doe de roomboter in een braadpan en bak de biefstukjes totdat ze rare/medium zijn.

Stap 4
Giet de eiwitrijke Noodles af, meng alles bij elkaar een diep bord of kom en serveer. Je gerecht is nu klaar. Genieten maar! Eet smakelijk!

 

Pasta rijst met tofu en wokgroente (vega)

Bereiding: gemakkelijk – Tijd: 30 minuten – Personen: 2

eiwitten-pasta

Ingrediënten

  • 100 gram Daily Nutrition eiwitrijke Rijst (2 zakjes)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gram tofu
  • 300 gram wokgroente
  • 75ml saus bijv. zoetzuur, teriyaki, etc.

Serveertip: voeg lekkere cashewnoten toe.

Bereidingswijze

Stap 1
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en voeg de eiwitrijke rijst toe. Kook de eiwitrijke rijst volgens de voorschriften op de verpakking. Kookduur 12 tot 15 min.

Stap 2
Doe 2 eetlepels olie in een wokpan en roerbak de tofu op hoog vuur.

Stap 3
Voeg vervolgens de wokgroente toe en roerbak alles gaar. Voeg tenslotte de saus toe en kook deze nog een minuut of 2 mee.

Stap 4
Giet de eiwitrijke rijst af, meng alles bij elkaar in een diep bord of kom en serveer. Je gerecht is nu klaar. Genieten maar! Eet smakelijk!

Fusilli met bolognesesaus (dé klassieker)

Bereiding: gemakkelijk – Tijd: 30 minuten – Personen: 2

eiwitten-pasta

Ingrediënten

  • 100 gram Daily Nutrition eiwitrijke Fusilli (2 zakjes)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 gram (magere) gehakt
  • 250 gram wokgroente
  • 1/2 gesnipperde ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gram tomatenblokjes
  • 100 gram tomatenpuree
  • 1 eetlepel Italiaanse kruidenmix
  • Handje geraspte kaas

Serveertip: voeg lekkere cashewnoten toe.

Bereidingswijze

Stap 1
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en voeg de eiwitrijke Fusilli toe. Kook de eiwitrijke Fusilli volgens de voorschriften op de verpakking. Kookduur 12 tot 15 min.

Stap 2
Doe 2 eetlepels olie in een braadpan en fruit hierin de uit en de knoflook zacht. Voeg vervolgens de gehakt toe met 1 eetlepel Italiaanse kruiden.

Stap 3
Voeg vervolgens de wokgroente toe en bak deze mee gaar. Voeg tenslotte de tomatenblokjes en tomatenpuree toe en warm deze mee op voor een paar minuten. Je pasta saus is nu klaar.

Stap 4
Giet de eiwitrijke fusilli af en serveer deze op het bord met daarnaast de bolognesesaus. Je gerecht is nu klaar. Genieten maar! Eet smakelijk!

Meer eiwitrijke recepten

Smoothie met eiwitten

Smoothies

Vegetarisch

pannenkoek

Pannenkoeken