Preventie ondervoeding

Ondervoeding voorkomen

Het opstellen en het naleven van een inclusief voedingsschema, helpt ondervoeding voorkomen. De preventie van ondervoeding bij ouderen is erg belangrijk, omdat dit ziektebeeld helaas erg vaak voorkomt. Wanneer er sprake is van symptomen van ondervoeding, adviseren wij om hierover verder te lezen.

Daarnaast adviseren wij tevens om contact op te nemen met een dietist die hierin goed ondersteuning kan bieden. Denk hierbij aan de lokale diëtisten bij u in de buurt of aan diëtisten die zijn aangesloten bij Diëtisten Groep NL, Nederlandse vereniging van Diëtisten en/of Diëtist Geriatrie en Ouderen. Ben je benieuwd wat je kan doen ter preventie van ondervoeding, lees dan verder op deze pagina.

blij stel

Opbouw aan tekorten

Ouderen hebben vaak tekorten aan eiwitten, vezels en energie. Een tekort aan deze 3 bouwstoffen vormen ook regelmatig een basis in de vorming van ondervoeding. Hier komt ook de zeer belangrijke rol van dietisten naar voren die zeer goed in staat zijn om de ouderen hierin goed te begeleiden.

Om ondervoeding te voorkomen, is het dus erg van belang op een tekort aan voedingsstoffen te voorkomen. Dit is namelijk een van de belangrijkste oorzaken van ondervoeding.

 

Kies de juiste producten

De producten van Daily Nutrition zijn speciaal gemaakt voor de behoeften van ouderen, dus je kunt gerust voor deze opties kiezen. Rijk aan eiwit, vezels en laag in suiker.

Ondervoeding voorkomen kan worden gestimuleerd, door bijvoorbeeld regelmatig te eten en dus ook tussendoortjes te nemen.  Zo vertraag je de afnemende spiermassa. Als je niks doet dan kom je in een versnelde afname zoals de blauwe lijn goed weergeeft in de afbeelding hiernaast.

Regelmatig eten is voor ouderen zeer belangrijk. Zo adviseren wij 6-7 kleine maaltijden per dag voor maximale opname van alle nutritionele voedingsstoffen.

Daarbij is het wel van belang om goed te kiezen welk product je neemt. Veel producten zijn zeker niet altijd geschikt voor ouderen: er zit vaak veel suiker in en (in verhouding) weinig proteïne, terwijl ouderen het omgekeerde nodig hebben.

Ondervoeding voorkomen kan worden gestimuleerd, door bijvoorbeeld regelmatig te eten en dus ook tussendoortjes te nemen. Regelmatig eten is voor ouderen zeer belangrijk. Zo adviseren wij 6-7 kleine maaltijden per dag voor maximale opname van alle nutritionele voedingsstoffen.

Daarbij is het wel van belang om goed te kiezen welk product je neemt. Veel producten zijn zeker niet altijd geschikt voor ouderen: er zit vaak veel suiker in en (in verhouding) weinig proteïne, terwijl ouderen het omgekeerde nodig hebben.

Bijvoeding ouderen

Voor sommige ouderen is het moeilijk om aan genoeg voedingsstoffen te komen, omdat zij te kampen hebben met verschillende gezondheidsproblemen. Niet altijd is ondervoeding te verhelpen enkel door middel van een voedingsschema. In dat geval is het nodig om te zorgen voor bijvoeding voor ouderen.

Bijvoeding is aanvullende voeding wat voor ouderen het extra beetje energie en voedingsstoffen geeft, wat in de reguliere maaltijden niet naar binnen komt. Een manier om hiermee om te gaan is bijv. de combinatie van drinkvoeding en de producten van Daily Nutrition. Door middel van deze producten is het gemakkelijker voor de oudere doelgroep om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen en gezond te kunnen blijven leven.

Dare amore e calore a persone anziane

Wat zegt de dietist?

1581359616380

“Door het gebruik van de producten van Daily Nutrition is het voor ouderen en senioren makkelijker om dagelijks aan hun eiwit en vezel behoefte te voldoen. De producten bevatten eiwitten van goede kwaliteit die nodig zijn voor het behoud of opbouw van spieren en een goede conditie. Prettig dat er veel aandacht is voor een goede smaak. Ik raad de producten zeker aan!”

Eline Spiering
Dietist Kalorama

gezond dieet
Home-over-mij-768x1149-1

“Daily Nutrition heeft mooie en hele lekkere eiwitrijke producten ontwikkeld. Naast de eiwit verrijkte drinkvoedingen die al op de markt zijn is dit een echt een zeer goede en waardevolle aanvulling. De producten zijn echt goed van smaak en ze bieden die extra eiwit die soms nodig is als dit niet in de hoofdmaaltijden voldoende aanwezig is.”

Danielle Westerman
Diëtist & Coach

Wat gun jij jouw lichaam?

Kies voor 1 van onderstaande pakketten ter extra ondersteuning voor je lichaam of bezoek onze webshop en kies je eigen selectie aan producten.

Startpakket

Een hele mooie mix aan eiwitrijke
producten om mee te beginnen.

Vitaliteitspakket

Bouw mee aan je Vitaliteitspensioen met met
dit pakket aan eiwit en vitaminen & mineralen

Ondervoeding

Voorkom en/of bestrijdt Ondervoeding met dit krachtige
pakket aan eiwitten voor gewichtsbehoud en mobiliteit.