Daily Nutrition

✓ Gratis verzending vanaf €10,00

✓ Erkend door diëtisten & trainers

Daily Nutrition I Gezond & Sterk Lichaam
winkel waardering5.00 / 5
productwaardering5.00 / 5
21 beoordelingen

PARTNER VAN

Health valley partners

Preventie ondervoeding

Daily Nutrition bouwt aan de toekomst om vitaal ouder te worden.

Een goed voedingsplan helpt ondervoeding voorkomen

Het opstellen en het naleven van een inclusief voedingsschema, helpt ondervoeding voorkomen. De preventie van ondervoeding bij ouderen is erg belangrijk, omdat dit ziektebeeld helaas erg vaak voorkomt. Wanneer er sprake is van symptomen van ondervoeding, adviseren wij om hierover verder te lezen. Daarnaast adviseren wij tevens om contact op te nemen met een dietist die hierin goed ondersteuning kan bieden. Denk hierbij aan de lokale diëtisten bij u in de buurt of aan diëtisten die zijn aangesloten bij Diëtisten Groep NL, Nederlandse vereniging van Diëtisten en/of Diëtist Geriatrie en Ouderen. Ben je benieuwd wat je kan doen ter preventie van ondervoeding, lees dan verder op deze pagina.

Bijvoeding

Opbouw aan tekorten

Ouderen hebben vaak tekorten aan eiwitten, vezels en energie. Een tekort aan deze 3 bouwstoffen vormen ook regelmatig een basis in de vorming van ondervoeding. Hier komt ook de zeer belangrijke rol van dietisten naar voren die zeer goed in staat zijn om de ouderen hierin goed te begeleiden.

Om ondervoeding te voorkomen, is het dus erg van belang op een tekort aan voedingsstoffen te voorkomen. Dit is namelijk een van de belangrijkste oorzaken van ondervoeding.

Kies de juiste producten

De producten van Daily Nutrition zijn speciaal gemaakt voor de behoeften van ouderen, dus je kunt gerust voor deze opties kiezen. Rijk aan eiwit, vezels en laag in suiker.

Ondervoeding voorkomen kan worden gestimuleerd, door bijvoorbeeld regelmatig te eten en dus ook tussendoortjes te nemen.  Zo vertraag je de afnemende spiermassa. Als je niks doet dan kom je in een versnelde afname zoals de blauwe lijn goed weergeeft in de afbeelding hiernaast.

Regelmatig eten is voor ouderen zeer belangrijk. Zo adviseren wij 6-7 kleine maaltijden per dag voor maximale opname van alle nutritionele voedingsstoffen.

Daarbij is het wel van belang om goed te kiezen welk product je neemt. Veel producten zijn zeker niet altijd geschikt voor ouderen: er zit vaak veel suiker in en (in verhouding) weinig proteïne, terwijl ouderen het omgekeerde nodig hebben.

Voedingsdagboek

Ondervoeding voorkomen kan worden gestimuleerd, door bijvoorbeeld regelmatig te eten en dus ook tussendoortjes te nemen.

Regelmatig eten is voor ouderen zeer belangrijk. Zo adviseren wij 6-7 kleine maaltijden per dag voor maximale opname van alle nutritionele voedingsstoffen.

Daarbij is het wel van belang om goed te kiezen welk product je neemt. Veel producten zijn zeker niet altijd geschikt voor ouderen: er zit vaak veel suiker in en (in verhouding) weinig proteïne, terwijl ouderen het omgekeerde nodig hebben.

Bijvoeding ouderen

Voor sommige ouderen is het moeilijk om aan genoeg voedingsstoffen te komen, omdat zij te kampen hebben met verschillende gezondheidsproblemen. Niet altijd is ondervoeding te verhelpen enkel door middel van een voedingsschema. In dat geval is het nodig om te zorgen voor bijvoeding voor ouderen.

Bijvoeding is aanvullende voeding wat voor ouderen het extra beetje energie en voedingsstoffen geeft, wat in de reguliere maaltijden niet naar binnen komt. Een manier om hiermee om te gaan is bijv. de combinatie van drinkvoeding en de producten van Daily Nutrition. Door middel van deze producten is het gemakkelijker voor de oudere doelgroep om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen en gezond te kunnen blijven leven.

Ouderen en ondervoeding Daily-Nutrition

Wat gun jij jouw lichaam?

Kies voor 1 van onderstaande pakketten ter extra ondersteuning voor je lichaam of bezoek onze webshop en kies je eigen selectie aan producten.

Startpakket

Een hele mooie mix aan eiwitrijke producten om mee te beginnen.

 

Multivitaminen

Ondervoeding

Voorkom en/of bestrijdt Ondervoeding met dit krachtige pakket aan eiwitten voor gewichtsbehoud en mobiliteit.

 

Waarom Daily Nutrition?

“Het assortiment van Daily Nutrition is een ideale aanvulling op voedingsgebied voor cliënten die een dieet willen volgen en voor cliënten die ondervoed zijn.
De producten zijn rijk in eiwit (belangrijk in de ondersteuning van spiermassa) en aangevuld met andere belangrijke voedingsstoffen zoals bijv. vezels. En ze smaken ook zeer lekker!”

Miranda Kienhuis

Directeur Diëtistengroep Nederland

“Door het gebruik van de producten van Daily Nutrition is het voor ouderen en senioren makkelijker om dagelijks aan hun eiwit en vezel behoefte te voldoen. De producten bevatten eiwitten van goede kwaliteit die nodig zijn voor het behoud of opbouw van spieren en een goede conditie. Prettig dat er veel aandacht is voor een goede smaak. Ik raad de producten zeker aan!”

Eline Spiering

Diëtist Kalorama

Daily Nutrition heeft mooie en hele lekkere eiwitrijke tussendoortjes ontwikkeld. Naast de eiwit verrijkte drinkvoedingen die al op de markt zijn is dit een echt een zeer goede en waardevolle aanvulling. De producten zijn echt goed van smaak en ze bieden die extra eiwit die soms nodig is als dit niet in de hoofdmaaltijden voldoende aanwezig is.

Danielle Westerman

Diëtist & Coach

Wij bouwen aan de toekomst van vitaal ouder worden!

085 060 62 79

info@daily-nutrition.nl

U kunt ons ook via Whatsapp bereiken