Ondervoeding bij ouderen

Daily Nutrition

Maak jij je zorgen om je vader en/of moeder? Merk je op dat ze op korte termijn veel afvallen, futloos zijn en vaker klachten hebben? Dan zijn helaas je zorgen meer dan terecht. Want er is een grote kans dat je ouder(s) in een staat van Ondervoeding terecht is gekomen.

Als je ouder wordt eet je vaak minder, door diverse oorzaken, en daardoor krijgt je lichaam minder voedingsstoffen binnen. Hierdoor raakt het lichaam ondervoed met op termijn gezondheidsklachten als afnemende mobiliteit, dalende weerstand en veel spiermassa verlies.

Eiwittekort
Tussen de 20% tot wel 40% van de ouderen en senioren zijn ondervoed of bevinden zich in een fase van ondervoeding. Naast gewichtsverlies verliezen ze ook veel spiermassa als gevolg van een significant tekort aan eiwit, tot wel 26 gram eiwit per dag. En eiwit is een van de meest essentiele voedingsstoffen die je lichaam hard nodig heeft om ondervoeding te stoppen en weer goed en sterk op gewicht te komen.

a-senior-man-with-a-headache-due-to-malnutrition

40% van de ouderen en senioren zijn ondervoed of vertonen tekenen van ondervoeding

40% heeft een dagelijks tekort aan vezels, vitaminen & mineralen

26 gram eiwit is het gemiddelde tekort aan eiwitinname per dag

90% van de ouderen en senioren zijn zich niet bewust van de eerste 3 feiten

MirandaKienhuis-DiëtistenGroepNL

Miranda Kienhuis
Directeur Diëtistengroep Nederland

“Het assortiment van Daily Nutrition is een ideale aanvulling op voedingsgebied voor cliënten die een dieet willen volgen en voor cliënten die ondervoed zijn. De producten zijn rijk in eiwit (belangrijk in de ondersteuning van spiermassa) en aangevuld met andere belangrijke voedingsstoffen zoals bijv. vezels. En ze smaken ook zeer lekker!”

Ondervoeding herkennen

Mocht jij de volgende symptomen herkennen dan is de kans op ondervoeding aanwezig of er is al sprake van ondervoeding.

Symptomen

Gevolgen

Ongewenst gewichtsverlies en spierkracht (spiermassa)Verlies in kracht om zelfstandig dingen te kunnen doen zoals. bijv. tillen, iets verplaatsen, etc.
Afnemende eetlust (door medicatie)Verlies van spierkracht en spiermassa
Minder zelfredzaam, meer om hulp vragenVerlies van conditie
EenzaamheidDepressie (minder zin in het leven)
Vermoeid en futloosHumeurig
Ondergewicht (BMI <20)Lage weerstand
Overgewicht (BMI > 30)Verlies van conditie
Geen tot weinig voedingskennisVerkeerde dingen eten & drinken
vrouwenmoeder

“Minder eten” en toch meer eiwit binnen krijgen!

Een goede en krachtige manier om ondervoeding tegen te gaan is te kiezen voor producten die hoog in eiwitten zitten, aangevuld met vezels en in combinatie met voldoende vitaminen en mineralen. Eiwit is de belangrijkste bouwstof voor het lichaam ter ondersteuning van de spieren, opbouw spierkracht en spiermassa, en de organen. Als je hiervoor kiest krijgt je vader en/of moeder die belangrijke eiwitten binnen zonder dat je een vol bord met eten moet voorzetten waar ze tegen op kijken. 
✓ Eiwitten voor de spieren en organen
✓ Sterker lichaam
✓ Langer volhouden (conditie)
✓ Ondersteuning opbouw spiermassa
✓ Sneller herstel bij ziekten
✓ Verbeterde mobiliteit
✓ Behoud spiermassa
✓ Snellere wondgenezing
✓ Kracht en energie; Vitaliteit

Wat zegt de dietist?

1581359616380

“Door het gebruik van de producten van Daily Nutrition is het voor ouderen en senioren makkelijker om dagelijks aan hun eiwit en vezel behoefte te voldoen. De producten bevatten eiwitten van goede kwaliteit die nodig zijn voor het behoud of opbouw van spieren en een goede conditie. Prettig dat er veel aandacht is voor een goede smaak. Ik raad de producten zeker aan!”

Eline Spiering
Dietist Kalorama

gezond dieet
Home-over-mij-768x1149-1

“Daily Nutrition heeft mooie en hele lekkere eiwitrijke producten ontwikkeld. Naast de eiwit verrijkte drinkvoedingen die al op de markt zijn is dit een echt een zeer goede en waardevolle aanvulling. De producten zijn echt goed van smaak en ze bieden die extra eiwit die soms nodig is als dit niet in de hoofdmaaltijden voldoende aanwezig is.”

Danielle Westerman
Diëtist & Coach

Geef ondervoeding geen kans!

Bestel hieronder direct ons Ondervoedingpakket bezoek onze winkel en kies je eigen selectie aan producten.

Ondervoeding

Voorkom en/of bestrijdt Ondervoeding met dit krachtige
pakket aan eiwitten voor gewichtsbehoud en mobiliteit.