Workshop Ondervoeding

Daily Nutrition

Wij verzorgen hartstikke leuke, interactieve workshop over Ondervoeding, inclusief met proeverij van onze eiwitrijke producten. In onze workshop gaan wij uitgebreid in wat Ondervoeding nu is en hoe belangrijk de rol van eiwitrijke voeding hier onder andere in is. Wat wij gaan doen?

vrouwenmoeder
  • We leggen eerst uit wat ondervoeding nu precies is, hoe je het kan herkennen (ontstaan), wat de gevolgen en oorzaken zijn en het belangrijkste: hoe ondervoeding te behandelen.
  • Wat moet je nu doen? Hoeveel moet je nu eten en wat moet je wel/niet eten?
  • En hoe draagt meer bewegen bij aan een herstel van een ondervoedingssituatie.
  • Want zelf op oudere leeftijd blijft het belangrijk om voldoende kennis te hebben en houden over voeding. Want als je meer weet over voeding maak je ook vaak betere keuzes.
  • Tijdens onze workshop laten wij de deelnemers ook verschillende eiwitrijke producten proeven. Wij geloven dat als je en meer weet over voeding en daardoor beter weet wat je proeft, je smaakbeleving ook beter wordt.
  • Tot slot laten wij zien hoe makkelijk het is om bepaalde eiwitrijke gerechten klaar te maken voor situaties in de woon- en /of thuiszorg.

De workshop die wij vanuit Daily Nutrition verzorgen kunnen zowel worden aangevraagd door zorgverleners in ziekenhuizen, woonzorg als voor Thuiszorgorganisaties.

De workshop worden gegeven aan zorgprofessionals op deze locatie en kan worden verzorgd aan patiënten / cliënten in ziekenhuizen en of woonzorg locaties. Een workshop duurt gemiddeld 1,5 uur incl. proeverij en kan op maat worden aangepast.

40% van de ouderen en senioren zijn ondervoed of vertonen tekenen van ondervoeding

40% heeft een dagelijks tekort aan vezels, vitaminen & mineralen

26 gram eiwit is het gemiddelde tekort aan eiwitinname per dag

90% van de ouderen en senioren zijn zich niet bewust van de eerste 3 feiten

Onderwerpen:

Eiwitten als bouwstof
Aminozuren – zo belangrijk
Sterkere spieren
De rol en impact van drinkvoeding

Vezels – te vaak onderschat
Hart gezondheid
Sterkere botten
Bewegen en beweging

Sterkere immuniteit
Gewichtsbehoud (preventie)
Cognitief – gezond gezichtsvermogen
Tasting – eerlijk proeverij

MirandaKienhuis-DiëtistenGroepNL

Miranda Kienhuis
Directeur Diëtistengroep Nederland

“Het assortiment van Daily Nutrition is een ideale aanvulling op voedingsgebied voor cliënten die een dieet willen volgen en voor cliënten die ondervoed zijn. De producten zijn rijk in eiwit (belangrijk in de ondersteuning van spiermassa) en aangevuld met andere belangrijke voedingsstoffen zoals bijv. vezels. En ze smaken ook zeer lekker!”

Aanmelden workshop

Wil jij dat wij ook een workshop bij jouw organisatie komen organiseren? Vind jij het ook belangrijk dat jouw patiënten en/of cliënten op een leuke, interactieve en smaakvolle manier worden geïnformeerd over het serieuze onderwerp Ondervoeding?

Vul dan onderstaand aanmeldformulier in of bel naar 085 060 6279 en vraag naar Erik.


Aanmeldformulier Workshop