Voeding voor een Gezond & Sterk Lichaam

Daily Nutrition

Gezond oud worden! Dat willen we allemaal. Maar vaak zien wij dat dit niet altijd lukt. Want ouder worden gaat veelal gepaard met steeds meer ongemakkelijkheden en gezondheidsklachten aan toe. Een onderschat element hierin is voeding. Ik eet toch goed!?.

Ben ik ondervoed?
Uit onderzoek blijkt dat dit vaak niet het geval is. Maar liefst 20% tot 25% van de 50-plussers zijn ondervoed, al herkennen die dat niet. En vanaf je 70-ste zien wij al percentages van 40% van de ouderen die ondervoed zijn. Zo is de eiwitinname per kg lichaamsgewicht per dag vaak ontoereikend (een tekort van 26 gram eiwit per dag), krijg je te weinig vezels binnen als ook vitaminen en mineralen. Dit noemen wij ook wel ondervoeding.

Allemaal essentiële voedingsstoffen die je lichaam hard nodig heeft om gezond & sterk oud te worden.

blij stel

40% van de ouderen en senioren zijn ondervoed of vertonen tekenen van ondervoeding

40% heeft een dagelijks tekort aan vezels, vitaminen & mineralen

26 gram eiwit is het gemiddelde tekort aan eiwitinname per dag

90% van de ouderen en senioren zijn zich niet bewust van de eerste 3 feiten

MirandaKienhuis-DiëtistenGroepNL

Miranda Kienhuis
Directeur Diëtistengroep Nederland

“Het assortiment van Daily Nutrition is een ideale aanvulling op voedingsgebied voor cliënten die een dieet willen volgen en voor cliënten die ondervoed zijn. De producten zijn rijk in eiwit (belangrijk in de ondersteuning van spiermassa) en aangevuld met andere belangrijke voedingsstoffen zoals bijv. vezels. En ze smaken ook zeer lekker!”

“Elk product is zo samengesteld om jou te ondersteunen in een Gezond & Sterk lichaam”

 

Significant meer voedingsstoffen per portie

✅ “Minder eten” meer voeding

✅ Smaakvol

Makkelijk eetbaar

✅ Eiwitrijk

✅ Vezelrijk

✅ Vitaminen

✅ Mineralen

✅ Sterkere spieren

✅ Betere weerstand

✅ Hogere kwaliteit van leven

vrouwenmoeder

Dit treft je lichaam aan…

Eiwitten

Onze eiwitten zijn essentieel voor het behoud van je spiermassa en om spiermassa te laten toenemen. Maar ook voor je organen en in de ondersteuning van je weerstand. Ze zorgen voor een sterk(er) lichaam (spiermassa) met een gezonde mobiliteit en vitaliteit.

Vezels

Voldoende vezels eten (30-40 gram per dag) draagt bij aan een goede spijsvertering, vlotte stoelgang en een goede gezondheid (cholesterolverlangende werking, stabieler bloedsuikerspiegel).

Sterkere immuniteit

Gezonde (eiwitrijke) voeding is een van de pijlers voor een sterke immuniteit. Evenals Vitaminen & Mineralen zoals bijv. vitamine C, D, K maar ook Zink, IJzer, Magnesium zijn onmisbare schakels in de opbouw van een sterkere weerstand van je lichaam als oudere.

Aminozuren

Al onze eiwitten bevatten essentiele aminozuren zoals bijv. Leucine, Isoleucine en Valine. Aminozuren hebben veel belangrijke functies waaronder het opbouwen en onderhouden van je spieren. Maar ook bij de aanmaak van sterk bindweefsel en de groei van gezonde botten.

Hart gezondheid

Onze Omega 3 bevat de essentiële meervoudig onverzadigde visolie met een hoge dosering DHA en EPA. Omega 3 zijn bewezen vetzuren (ESFA*) die het lichaam helpen gezond en vitaal te houden en je beschermen tegen hart- en vaatziekten.

*European Food Safety Association

Gewichtsbehoud (preventie)

Waar vaak ouderen (50+) nog te zwaar zijn, BMI hoger dan 25, geldt voor senioren (70+) dat ze gewichtsverliezen tot ondervoeding aan toe (BMI < 20). Eiwitrijke voeding speelt een zeer belangrijke rol om op het juiste gewicht te komen en dit te behouden.

Sterkere spieren

Je lichaam heeft meer dan 600 spieren en die hebben allemaal zeer belangrijke functie waarbij eiwit de essentiële voedingsbron voor al deze spieren. Zo bestaat het gewicht van een man voor 40% tot 48% uit spieren en voor vrouwen uit 34% tot 44%. Het belang van sterke spieren bij ouderen zorgt voor goede balans en mobiliteit. Want om gezond oud te worden is voldoende spiermassa essentieel.

Sterkere botten

Sterke botten en het behoud hiervan zorgt voor een betere stabiliteit en mobiliteit van het lichaam. Bij het ouder worden worden je botten brozer en er kan ook botontkalking met kans op botbreuken. Veel bewegen met voldoende calcium en vitamine D ondersteunt de botopbouw en vertraagt de botafbreuk.

Cognitief

Cognitieve achteruitgang is een van de belangrijkste bedreiging van zelfredzaamheid voor ouderen en senioren. Vanuit voeding wordt door de ESFA* DHA vetzuren (uit visolie; omega 3) aangewezen als een belangrijke bron ter ondersteuning van de hersenfunctie en het gezichtsvermogen bij een dagelijkse inname van 250mg DHA.

*European Food Safety Association

Wat zegt de dietist?

1581359616380

“Door het gebruik van de producten van Daily Nutrition is het voor ouderen en senioren makkelijker om dagelijks aan hun eiwit en vezel behoefte te voldoen. De producten bevatten eiwitten van goede kwaliteit die nodig zijn voor het behoud of opbouw van spieren en een goede conditie. Prettig dat er veel aandacht is voor een goede smaak. Ik raad de producten zeker aan!”

Eline Spiering
Dietist Kalorama

gezond dieet
Home-over-mij-768x1149-1

“Daily Nutrition heeft mooie en hele lekkere eiwitrijke producten ontwikkeld. Naast de eiwit verrijkte drinkvoedingen die al op de markt zijn is dit een echt een zeer goede en waardevolle aanvulling. De producten zijn echt goed van smaak en ze bieden die extra eiwit die soms nodig is als dit niet in de hoofdmaaltijden voldoende aanwezig is.”

Danielle Westerman
Diëtist & Coach

Wat gun jij jouw lichaam?

Kies voor 1 van onderstaande pakketten ter extra ondersteuning voor je lichaam of bezoek onze webshop en kies je eigen selectie aan producten.

Startpakket

Een hele mooie mix aan eiwitrijke
producten om mee te beginnen.

Vitaliteitspakket

Bouw mee aan je Vitaliteitspensioen met met
dit pakket aan eiwit en vitaminen & mineralen

Ondervoeding

Voorkom en/of bestrijdt Ondervoeding met dit krachtige
pakket aan eiwitten voor gewichtsbehoud en mobiliteit.