3 pijlers voor een gezond gewicht

Deze 3 pijlers zijn in onze ogen onmiskenbaar om je lichaam succesvol op het gewenste gewicht te krijgen en te houden.

Eet eiwitrijk

Naast gezond eten is het ook belangrijk dat je flink veel eiwitten blijft eten. Want wat je niet wilt is dat je spieren “afvallen”. Je wilt je spiermassa graag behouden en of laten toenemen en je vetpercentage wil je juist afbouwen. Daily Nutrition ondersteunt je hierin met haar eiwitrijk assortiment dat zich verder kenmerkt als laag in vet, koolhydraatarm en suikerarm!

Beweeg!

Elke dag bewegen is belangrijk, al helemaal als je wilt afvallen. Het algemene advies bij afvallen is dat je elke dag minimaal 60 minuten moet bewegen. Dit kan in eens of bijv. verdeeld over 3 x 20 min. Kies daarbij iets wat goed bij je past bijv. krachttraining, duursport of balsport. Hoe intensiever je beweegt, hoe meer energie je verbruikt en dat in combinatie met de juiste eiwitrijk en vezelrijke voeding zorgt er voor dat je op je gewenste gewicht uitkomt.

Routine / Op gewicht blijven

Deze fase is misschien nog wel de meest uitdagende fase: op gewicht blijven! Omdat een afgevallen (slanker) lichaam minder calorieen nodig heeft, heeft je lichaam ook “minder” voedsel nodig om in balans te blijven. Van belang is hierbij wel dat je je eiwitinname in tact houdt en/of verhoogt (bij gecontinueerde inspanning). Het assortiment van Daily Nutrition helpt je hier elke dag bij.

40% van alle Nederlanders kampen met matig tot zwaar overgewicht

en 40% van de ouderen zijn ondervoed (hebben ondergewicht)

15% van de 50-plussers tot 80-plussers heeft overgewicht

Slechts 30% van de 50-plussers tot 80-plussers hebben een normaal gewicht

MirandaKienhuis-DiëtistenGroepNL

Miranda Kienhuis
Directeur Diëtistengroep Nederland

“Het assortiment van Daily Nutrition is een ideale aanvulling op voedingsgebied voor cliënten die een dieet willen volgen en voor cliënten die ondervoed zijn. De producten zijn rijk in eiwit (belangrijk in de ondersteuning van spiermassa) en aangevuld met andere belangrijke voedingsstoffen zoals bijv. vezels. En ze smaken ook zeer lekker!”

Bereken hier je BMI waarde

Bereken hiernaast je BMI waarde. Let wel: deze score is indicatief en is ook zodanig bedoeld. Desondanks geven ze goed inzicht wat de huidige gewichtsstatus is van het lichaam.

Bereken hier je BMI

require
require require

Your BMI is......

BMIClassification
less than 18.5:Underweight
18.5 - 24.9:Normal weight
25 - 29.9:Overweight
30 - 34.9:Class I Obese
35 - 39.9:Class II Obese
40 upwards:Class III Obese

BMI tabel

Bereken hier je dagelijkse eiwitbehoefte

Nu je weet wat je BMI waarde is kan je hieronder berekenen wat je dagelijkse eiwitbehoefte is. Eiwit is de bouwstof van je lichaam. Je lichaam bestaat uit +- 600 spieren die allemaal eiwit nodig hebben. Eiwit beschermt je spieren en zorgen voor spierbehoud. Daarnaast zijn ze belangrijk voor je organen en dragen ze ook bij aan een verbeterde weerstand.

Bereken je Eiwitbehoefte hier

require
age should be in 14 to 80 range
require require

You should take ...... of protein per day

Nu je inzicht hebt in je BMI waarde en wat je dagelijkse eiwitbehoefte is kan je op een eenvoudige manier gaan toewerken naar je eigen gewichtsdoelstelling met behoud van van spiermassa. Lees hieronder verder bij meeste gestelde vragen hoe je gezond kan afvallen.

Wat zegt de dietist?

1581359616380

“Door het gebruik van de producten van Daily Nutrition is het voor ouderen en senioren makkelijker om dagelijks aan hun eiwit en vezel behoefte te voldoen. De producten bevatten eiwitten van goede kwaliteit die nodig zijn voor het behoud of opbouw van spieren en een goede conditie. Prettig dat er veel aandacht is voor een goede smaak. Ik raad de producten zeker aan!”

Eline Spiering
Dietist Kalorama

gezond dieet
Home-over-mij-768x1149-1

“Daily Nutrition heeft mooie en hele lekkere eiwitrijke producten ontwikkeld. Naast de eiwit verrijkte drinkvoedingen die al op de markt zijn is dit een echt een zeer goede en waardevolle aanvulling. De producten zijn echt goed van smaak en ze bieden die extra eiwit die soms nodig is als dit niet in de hoofdmaaltijden voldoende aanwezig is.”

Danielle Westerman
Diëtist & Coach

Wat gun jij jouw lichaam?

Kies voor 1 van onderstaande pakketten ter extra ondersteuning voor je lichaam of bezoek onze webshop en kies je eigen selectie aan producten.

Startpakket

Een hele mooie mix aan eiwitrijke
producten om mee te beginnen.

Vitaliteitspakket

Bouw mee aan je Vitaliteitspensioen met met
dit pakket aan eiwit en vitaminen & mineralen

Ondervoeding

Voorkom en/of bestrijdt Ondervoeding met dit krachtige
pakket aan eiwitten voor gewichtsbehoud en mobiliteit.