✓ Gratis verzending vanaf €10,00

✓ Gezond & Sterk lichaam

✓ Erkend door diëtisten

Daily Nutrition I Gezond & Sterk Lichaam
productwaardering5.00 / 5
19 beoordelingen

PARTNER VAN

Health valley partners

Eiwitrijke voeding
& Operatie

Z
20 jaar voedingservaring
Z
Verbeteren voedingstoestand
Z
Ondersteuning
Z
Bron van eiwit
Z
Vitaminen & Mineralen
Z
Gezond & Sterk lichaam

Goede voeding bij een operatie

Niemand zit te wachten op een operatie maar soms is het onvermijdelijk dat je toch geopereerd en/of behandeld moet worden.

Vaak hebben operaties een enorme impact op de voedingstoestand van je lichaam. Hoe beter de conditionele staat en voedingsstaat van je lichaam hoe groter de kans dat je beter uit je operatie en/of behandeling komt.

Steeds vaker geldt dan ook het advies om voorafgaand aan je operatie te werken aan de conditie (uithoudingsvermogen) en kracht van je lichaam. Dit kan zelfstandig of bijv. met de hulp van een fysiotherapeut. Dit wordt ook wel prevalidatie genoemd.

Gezonde en eiwitijke voeding geldt als een belangrijke voorwaarde ter voorbereiding op een operatie. Helaas zien wij dat dit nog te weinig gebeurd. Vaak bevinden mensen zich toch al in ondervoede status als ze worden opgenomen in het ziekenhuis, bij +/- 40% is er sprake van nutritionele disbalans. Vaak levert dit na operatie een langere herstelduur op en een grote kans op complicaties.

En ook na de operatie is het belangrijk dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt met extra aandacht op eiwit. Omdat eiwit de bouwstof is voor je lichaam.

Voor een goed en optimaal herstel na een operatie is het advies om elke dag 1,5 gram eiwit x kg lichaamsgewicht in te nemen.

 

eiwitrijk eten

eet eiwitrijk

Naast gezond eten is het ook belangrijk dat je flink veel eiwitten blijft eten. Eiwit geldt als bouwstof die nodig is voor:

  • de opbouw en behoud van spiermassa
  • de weerstand
  • het herstel bij wonden

Naast eiwit is het ook belangrijk dat uw voldoende water drinkt en voldoende energie (kcal) binnen krijgt.

Bewegen

Bewegen

Als de behandeling het toelaat geldt het advies om elke dag te bewegen om zo uw lichamelijke conditie te verhogen en uw spiermassa te laten toenemen. Hoe meer u in staat bent dit voor de operatie/behandeling te doen, hoe groter de kans op een beter herstel. 

Hoe intensiever je beweegt, hoe meer conditie en kracht je opbouwt en dat in combinatie met de juiste eiwitrijk en vezelrijke voeding zorgt ervoor dat je lichaam zich gezonder & sterker voelt. Dit bevorderd mogelijk het versneld herstel van het lichaam na operatie.

Routine

Lijstje maken

Het is goed om voorafgaand en na de operatie een lijst te maken van enerzijds welke gevarieerde voeding u moet nemen om uw herstel positief te beïnvloeden. Vergeet hierbij zeker niet de vitaminen & mineralen. 

Anderzijds is het ook goed om inzichtelijk te maken hoeveel eiwit u dagelijkse nodig heeft, zowel voor, tijdens als na de operatie.  U kunt hiervoor onze eiwitcalculator gebruiken of laat u informeren via bijv. dit advies van het Gelderse Vallei ziekenhuis

De voedingsproducten & -supplementen van Daily Nutrition zijn een uitstekende aanvulling voor elke levensstijl die staat voor een Gezond & Sterk lichaam en heel eenvoudig toe te voegen aan uw huidig voedingsplan.

Ze zijn nutritioneel verrijkt wat betekent dat er veel goede voedingsstoffen in zitten zoals eiwit. Daarnaast bevatten veel van onze producten ook de nodige vezels. En al onze vitaminen en mineralen zijn zo afgestemd om jouw lichaam van maximaal te ondersteunen.

Al onze producten en supplementen kunnen op verschillende momenten in de dag genuttigd worden zodat je lichaam een goede spreiding ervaart bij de inname van deze essentiële voedingsstoffen en daarmee deze voedingsstoffen maximaal opneemt.

Rijk aan eiwitten

Bron van Vezels

Complete bron aan vitaminen en mineralen

Heel erg smaakvol

Ter ondersteuning van goede voedingstoestand

Waarom Daily Nutrition?

“Het assortiment van Daily Nutrition is een ideale aanvulling op voedingsgebied voor cliënten die een dieet willen volgen en voor cliënten die ondervoed zijn.
De producten zijn rijk in eiwit (belangrijk in de ondersteuning van spiermassa) en aangevuld met andere belangrijke voedingsstoffen zoals bijv. vezels. En ze smaken ook zeer lekker!”

Miranda Kienhuis

Directeur Diëtistengroep Nederland

“Door het gebruik van de producten van Daily Nutrition is het voor ouderen en senioren makkelijker om dagelijks aan hun eiwit en vezel behoefte te voldoen. De producten bevatten eiwitten van goede kwaliteit die nodig zijn voor het behoud of opbouw van spieren en een goede conditie. Prettig dat er veel aandacht is voor een goede smaak. Ik raad de producten zeker aan!”

Eline Spiering

Diëtist Kalorama

Daily Nutrition heeft mooie en hele lekkere eiwitrijke tussendoortjes ontwikkeld. Naast de eiwit verrijkte drinkvoedingen die al op de markt zijn is dit een echt een zeer goede en waardevolle aanvulling. De producten zijn echt goed van smaak en ze bieden die extra eiwit die soms nodig is als dit niet in de hoofdmaaltijden voldoende aanwezig is.

Danielle Westerman

Diëtist & Coach

Wat gun jij jouw lichaam?

Kies voor 1 van onderstaande 2 pakketten ter extra ondersteuning voor je lichaam of bezoek onze winkel en kies je eigen selectie aan producten.

EIWIT STARTPAKKET

Gezond gewicht | Spiermassa | Vezelrijk

25,00

eiwitrijke pakket

Het ideale pakket om een selectie van ons eiwitrijk assortiment uit te proberen. Als onderdeel en ter ondersteuning van je gezonde levensstijl.

Meest gekozen

vitaliteitspakket

Spiermassa | Weerstand | Vitaliteit

62,50

vitaliteitspakket

Met dit complete pakket ondersteun jij je lichaam in optimale spierbehoud, verbeterde weerstand en een hogere mate van vitaliteit.

U kunt ons ook via Whatsapp bereiken