Goede voeding bij een operatie

Daily Nutrition

Niemand zit te wachten op een operatie maar soms is het onvermijdelijk dat je toch geopereerd en/of behandeld moet worden.

Vaak hebben operaties een enorme impact op de voedingstoestand van je lichaam. Hoe beter de conditionele staat en voedingsstaat van je lichaam hoe groter de kans dat je beter uit je operatie en/of behandeling komt.

Steeds vaker geldt dan ook het advies om voorafgaand aan je operatie te werken aan de conditie (uithoudingsvermogen) en kracht van je lichaam. Dit kan zelfstandig of bijv. met de hulp van een fysiotherapeut. Dit wordt ook wel prevalidatie genoemd.

Gezonde en eiwitijke voeding geldt als een belangrijke voorwaarde ter voorbereiding op een operatie. Helaas zien wij dat dit nog te weinig gebeurd. Vaak bevinden mensen zich toch al in ondervoede status als ze worden opgenomen in het ziekenhuis, bij +/- 40% is er sprake van nutritionele disbalans. Vaak levert dit na operatie een langere herstelduur op en een grote kans op complicaties.

En ook na de operatie is het belangrijk dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt met extra aandacht op eiwit. Omdat eiwit de bouwstof is voor je lichaam.

Voor een goed en optimaal herstel na een operatie is het advies om elke dag 1,5 gram eiwit x kg lichaamsgewicht in te nemen.

Eet eiwitrijk

Naast gezond eten is het ook belangrijk dat je flink veel eiwitten blijft eten. Eiwit geldt als bouwstof die nodig is voor:

  • de opbouw en behoud van spiermassa
  • de weerstand
  • het herstel bij wonden

Naast eiwit is het ook belangrijk dat uw voldoende water drinkt en voldoende energie (kcal) binnen krijgt.

Beweeg!

Als de behandeling het toelaat geldt het advies om elke dag te bewegen om zo uw lichamelijke conditie te verhogen en uw spiermassa te laten toenemen. Hoe meer u in staat bent dit voor de operatie/behandeling te doen, hoe groter de kans op een beter herstel.

Hoe intensiever je beweegt, hoe meer conditie en kracht je opbouwt en dat in combinatie met de juiste eiwitrijk en vezelrijke voeding zorgt ervoor dat je lichaam zich gezonder & sterker voelt. Dit bevorderd mogelijk het versneld herstel van het lichaam na operatie.

Lijstje maken

Het is goed om voorafgaand en na de operatie een lijst te maken van enerzijds welke gevarieerde voeding u moet nemen om uw herstel positief te beïnvloeden. Vergeet hierbij zeker niet de vitaminen & mineralen.

Anderzijds is het ook goed om inzichtelijk te maken hoeveel eiwit u dagelijkse nodig heeft, zowel voor, tijdens als na de operatie.  U kunt hiervoor onze eiwitcalculator gebruiken of laat u informeren via bijv. dit advies van het Gelderse Vallei ziekenhuis

Daily Nutrition

De voedingsproducten & -supplementen van Daily Nutrition zijn een uitstekende aanvulling voor elke levensstijl die staat voor een Gezond & Sterk lichaam en heel eenvoudig toe te voegen aan uw huidig voedingsplan.

Ze zijn nutritioneel verrijkt wat betekent dat er veel goede voedingsstoffen in zitten zoals eiwit. Daarnaast bevatten veel van onze producten ook de nodige vezels. En al onze vitaminen en mineralen zijn zo afgestemd om jouw lichaam van maximaal te ondersteunen.

Al onze producten en supplementen kunnen op verschillende momenten in de dag genuttigd worden zodat je lichaam een goede spreiding ervaart bij de inname van deze essentiële voedingsstoffen en daarmee deze voedingsstoffen maximaal opneemt.

Wat gun jij jouw lichaam?

Kies voor 1 van onderstaande pakketten ter extra ondersteuning voor je lichaam of bezoek onze webshop en kies je eigen selectie aan producten.

Startpakket

Een hele mooie mix aan eiwitrijke
producten om mee te beginnen.

Vitaliteitspakket

Bouw mee aan je Vitaliteitspensioen met met
dit pakket aan eiwit en vitaminen & mineralen

Ondervoeding

Voorkom en/of bestrijdt Ondervoeding met dit krachtige
pakket aan eiwitten voor gewichtsbehoud en mobiliteit.