DIEET

Afvallen om de juiste reden

Een dieet is in onze ogen een verandering van je eetpatroon om op het door jouw gewenste gewicht te komen waar jij en je lichaam zich goed bij voelen. Er zijn dan ook tientallen verschillende diëten om uit te kiezen.  

Een dieet en de daarbij behorende voedingsproducten moeten bij je passen. Hoe beter deze fit hoe makkelijker jij het volhoudt en hoe sneller je op je gewenste resultaat komt. 

Welk dieet het beste bij je past verschilt per persoon.

Iedereen is anders en reageert anders op een dieet. Een gezond dieet heeft in elk geval een positief effect op je fysieke en mentale gesteldheid. En een goed dieet en voedingspatroon verkleint de kans op ziektes en/of aandoeningen. Het samenstellen van een dieet dat afgestemd is op jou als individu is het beroep van een diëtist. Ons advies is dan ook om je dieet te laten samenstellen in samenspraak met je diëtist. 

3 pijlers voor gezond gewichtsverlies

Deze 3 pijlers zijn in onze ogen onmiskenbaar om je lichaam succesvol op het door jouw gewenste gewicht te krijgen en daarmee een gezondere levensstijl.

Eet eiwitrijk

Naast gezond eten is het ook belangrijk dat je flink veel eiwitten blijft eten. Want wat je niet wilt is dat je spieren “afvallen”. Je wilt je spiermassa graag behouden en of laten toenemen en je vetpercentage wil je juist afbouwen. Daily Nutrition ondersteunt je hierin met haar eiwitrijk assortiment dat zich verder kenmerkt als laag in vet, koolhydraatarm en suikerarm!

Beweeg!

Elke dag bewegen is belangrijk, al helemaal als je wilt afvallen. Het algemene advies bij afvallen is dat je elke dag minimaal 60 minuten moet bewegen. Dit kan in eens of bijv. verdeeld over 3 x 20 min. Kies daarbij iets wat goed bij je past bijv. krachttraining, duursport of balsport. Hoe intensiever je beweegt, hoe meer energie je verbruikt en dat in combinatie met de juiste eiwitrijk en vezelrijke voeding zorgt er voor dat je op je gewenste gewicht uitkomt.

Routine / Op gewicht blijven

Deze fase is misschien nog wel de meest uitdagende fase: op gewicht blijven! Omdat een afgevallen (slanker) lichaam minder calorieen nodig heeft, heeft je lichaam ook “minder” voedsel nodig om in balans te blijven. Van belang is hierbij wel dat je je eiwitinname in tact houdt en/of verhoogt (bij gecontinueerde inspanning). Het assortiment van Daily Nutrition helpt je hier elke dag bij.

Bereken hier je BMI waarde

Bereken hiernaast je BMI waarde. Let wel: deze score is indicatief en is ook zodanig bedoeld.

Bereken hier je BMI

require
require require

Your BMI is......

BMIClassification
less than 18.5:Underweight
18.5 - 24.9:Normal weight
25 - 29.9:Overweight
30 - 34.9:Class I Obese
35 - 39.9:Class II Obese
40 upwards:Class III Obese
BMI tabel

Bouw het juiste Dieet voor JEZELF en JE Doelstelling

Oké, je weet nu wat je BMI is. Maar hoe stel je nu een goed dieet-plan op die jou perfect begeleidt naar het door jouw gewenste streefgewicht?

Dit kan je natuurlijk zelf doen maar wij bij Daily Nutrition verwijzen wij je door naar een diëtist.

Een diëtist is de deskundige op het gebied van voeding en gezondheid en stelt voor jou het juiste Dieet-plan op. Afhankelijk van de specialisatie en het werkgebied, geeft de diëtist dagelijks praktische adviezen aan mensen met ondergewicht, overgewicht en/of leefstijlgerelateerde aandoeningen. Hoewel vaak de overtuiging bestaat dat de diëtist het hele voedingspatroon omgooit, is dat zeker niet altijd het geval. Sterker nog, de diëtist zal proberen met behulp van kleine aanpassingen het voedingspatroon gezonder te maken.

Zo kunnen bijvoorbeeld de diëtisten van Dietistengroep Nederland je hierin perfect ondersteunen. Klik hier om ze te bezoeken. Of google even voor een diëtist in je eigen directe omgeving.

Een belangrijk onderdeel van afvallen is gezonde en nutritioneel verrijkte voeding.

De producten van Daily Nutrition zijn een uitstekende aanvulling voor jouw dieet en daarmee je dieet-plan. Ze zijn nutritioneel verrijkt wat betekent dat er veel goede voedingsstooffen in zitten zoals eiwit. Daarnaast bevatten veel van onze producten vezels en zijn ze laag in calorieën, koolhydraten en suikerarm. En al onze producten kunnen op verschillende momenten in de dag genuttigd worden zodat je lichaam een goede spreiding ervaart bij de inname van deze essentiele voedingsstoffen en daarmee deze voedingsstoffen maximaal opneemt.

Het vinden van de juiste voedingsproducten om in balans te blijven is belangrijk om op je gewenste gewichtsresultaat te blijven.

Kies daarom voor de producten van Daily Nutrition. Smaakvol, eiwitrijk en voor elk moment van de dag. De ondersteuning voor jou en je lichaam!

Frequently Asked Questions

Hoe kan ik gezond afvallen?

Gezond afvallen begint met het berekenen van je dagelijkse caloriebehoefte minus 10%-20% t.o.v. je gewenste doelstelling. Bepaal vervolgens hoe de verdeling van je macronutrienten (koolhydraten, vetten en ewitten) er uit zien en stel aan de hand daarvan je nieuwe voedingsplan samen. Lukt je dit niet alleen, schakel dan de hulp van een diëtist in.

Wat is het beste dieet?

Dat antwoord hebben wij ook niet voor jou. Het “beste” dieet bestaat uit een evenwichtig voedingspatroon die gebaseerd is op een calorieëntekort en die goed vol te houden is door jou en waarbij je ook gewoon geniet van je voeding.

Waarom is eiwit zo belangrijk bij een dieet?

In de eerste plaats bestaat je lichaam voor 17% uit eiwit. Daarnaast kan afvallen niet alleen zorgen voor gewichtsverlies maar ook voor afname van de spiermassa. En dat laatste wil je niet. Eiwitten bevatten veel aminozuren die je spierweefsel voeden. En hoe meer spieren, hoe meer calorieën je op een dag verbruikt. Daarnaast zorgen eiwitten voor een verzadigend gevoel (ze blijven langer in je maag/minder “snack” gevoel) en ze stabiliseren je bloedsuikerspiegel. Kortom, zorg voor een goede en rijke eiwitinname gedurende de dag.

Moet ik sporten om af te vallen?

Vooropgesteld: je moet niks! Door simpelweg minder te gaan eten kan je al afvallen. Door te (gaan) sporten (bewegen) kan je wel sneller resultaat boeken. Je energieverbruik gaat namelijk meer omhoog, waardoor je calorieverbranding ook omhoog gaat. Daarnaast helpt sporten bij de ontwikkeling van je spierfweefsel en spiermassa waardoor je de mobiliteit en vitaliteit van je lichaam extra verhoogt. Daardoor verbrand je ook nog eens meer vet en ziet je lichaam er eerder strak, slank en sterk uit. 

Mag ik nog wel snacken?

Ja dat mag! Maar snack dan wel verantwoord. En daarom hebben wij onze Wafel en Praline ook ontwikkelt. Even lekker “snacken” en tegelijkertijd ook nog extra eiwit binnen krijgen. Geniet er van!

Op welke manier dragen de producten van Daily Nutrition bij om af te vallen?

Onze producten zijn dusdanig afgestemd dat ze je lichaam volledig ondersteunen om in haar maximale kracht te komen. Zo zijn al onze producten eiwitrijk, bevatten ze vezels, zijn ze laag in calorieën en koolhydraten en zijn ze suikerarm. Ze zijn perfect in te passen in je dagelijkse voedingspatroon, vol van smaak dus je geniet er ook nog eens extra van.

Als je dit ook nog eens combineerd met onze Multi+ Vitaminen en Mineralen voedingssupplement ontvangt je lichaam echt elke dag opnieuw alle essentiele voedingsstoffen om je lichaam sterk en vitaal te houden.

Get Coaching!

Een goede dietist kan je echt verder helpen in het behalen van je gewenste resultaat. Hieronder enkele organisaties die je kan contacteren als je op zoek bent naar een dietist voor jou (of voor iemand anders). Klik op het logo om ze te bezoeken of google zelf voor een diëtist bij jou in de buurt

 

error:
Chat openen
U kunt ons ook via Whatsapp bereiken