Aanbevolen Voedingsinname

Bouw aan de toekomst

Bij onze pagina Voeding heeft u de algemene informatie kunnen teruglezen over de belangrijkste voedingswaarden die op een product worden beschreven. Op deze pagina gaan wij vanuit Daily Nutrition in op ons voedingsadvies voor ouderen. Dit voedingsadvies is enerzijds gebaseerd op (wetenschappelijke) informatie uit de markt alsmede gebaseerd op onze eigen advies (mening) die wij hebben gevormd uit deze informatie, uit gesprekken met diëtisten en met ouderen zelf.

Vooropgesteld is prevalentie van ondervoeding is alle sectoren van de Nederlandse gezondheidszorg te hoog. Wat wij ‘weten’ is dat 1 op de 4 ouderen ondervoed zijn. Al spreken wij soms diëtisten die geneigd zijn dit 1 op 3 te benoemen. Kortom, ondervoeding is dichterbij dan je denkt.

ondervoeding-ouderen-nederland

Dit laatste ligt besloten dat, ingegeven vanuit overheidsbeleid, steeds meer ouderen langer thuis wonen. De verwachting is dan ook dat de prevalentie van ondervoeding bij ouderen verder zal toenemen. Niet alleen wonen ouderen dus langer op zichzelf (wat op zich heel mooi is), het aantal ouderen in Nederland zal de komende 10 jaar ook significant groeien. +900.000 volgens het CBS.

Helaas ligt de aandacht en focus op dit zeer serieuze probleem nog verre van het niveau waar het zou moeten zijn. Dit terwijl verschillende studies aantonen dat nutritioneel verrijkte voedingsproducten, zoals eiwitverrijkte producten hun meerwaarde hebben bewezen(1).

In onderstaand overzicht treft u onze algemene aanbeveling aan voor ouderen vanaf 65 jaar en ouder. Voor specifiek advies verwijzen wij u graag door naar onze partners en/of uw lokale diëtist.

Wat zegt de dietist?

1581359616380

“Door het gebruik van de producten van Daily Nutrition is het voor ouderen en senioren makkelijker om dagelijks aan hun eiwit en vezel behoefte te voldoen. De producten bevatten eiwitten van goede kwaliteit die nodig zijn voor het behoud of opbouw van spieren en een goede conditie. Prettig dat er veel aandacht is voor een goede smaak. Ik raad de producten zeker aan!”

Eline Spiering
Dietist Kalorama

gezond dieet
Home-over-mij-768x1149-1

“Daily Nutrition heeft mooie en hele lekkere eiwitrijke producten ontwikkeld. Naast de eiwit verrijkte drinkvoedingen die al op de markt zijn is dit een echt een zeer goede en waardevolle aanvulling. De producten zijn echt goed van smaak en ze bieden die extra eiwit die soms nodig is als dit niet in de hoofdmaaltijden voldoende aanwezig is.”

Danielle Westerman
Diëtist & Coach

Wat gun jij jouw lichaam?

Kies voor 1 van onderstaande pakketten ter extra ondersteuning voor je lichaam of bezoek onze webshop en kies je eigen selectie aan producten.

Startpakket

Een hele mooie mix aan eiwitrijke
producten om mee te beginnen.

Vitaliteitspakket

Bouw mee aan je Vitaliteitspensioen met met
dit pakket aan eiwit en vitaminen & mineralen

Ondervoeding

Voorkom en/of bestrijdt Ondervoeding met dit krachtige
pakket aan eiwitten voor gewichtsbehoud en mobiliteit.