✓ Gratis verzending vanaf €10,00

✓ Gezond & Sterk lichaam

✓ Erkend door diëtisten

Daily Nutrition I Gezond & Sterk Lichaam
productwaardering5.00 / 5
19 beoordelingen

PARTNER VAN

Health valley partners

Aanbevolen Voedingsinname

Daily Nutrition bouwt aan de toekomst om vitaal ouder te worden.

Aanbevolen hoeveelheid basis voedingsstoffen voor 65+

Bij onze pagina Voeding heeft u de algemene informatie kunnen teruglezen over de belangrijkste voedingswaarden die op een product worden beschreven. Op deze pagina gaan wij vanuit Daily Nutrition in op ons voedingsadvies voor ouderen. Dit voedingsadvies is enerzijds gebaseerd op (wetenschappelijke) informatie uit de markt alsmede gebaseerd op onze eigen advies (mening) die wij hebben gevormd uit deze informatie, uit gesprekken met diëtisten en met ouderen zelf.

Vooropgesteld is prevalentie van ondervoeding is alle sectoren van de Nederlandse gezondheidszorg te hoog. Wat wij ‘weten’ is dat 1 op de 4 ouderen ondervoed zijn. Al spreken wij soms diëtisten die geneigd zijn dit 1 op 3 te benoemen. Kortom, ondervoeding is dichterbij dan je denkt.

symptomen ondervoeding
bijvoeding

Dit laatste ligt besloten dat, ingegeven vanuit overheidsbeleid, steeds meer ouderen langer thuis wonen. De verwachting is dan ook dat de prevalentie van ondervoeding bij ouderen verder zal toenemen. Niet alleen wonen ouderen dus langer op zichzelf (wat op zich heel mooi is), het aantal ouderen in Nederland zal de komende 10 jaar ook significant groeien. +900.000 volgens het CBS.

Helaas ligt de aandacht en focus op dit zeer serieuze probleem nog verre van het niveau waar het zou moeten zijn. Dit terwijl verschillende studies aantonen dat nutritioneel verrijkte voedingsproducten, zoals eiwitverrijkte producten hun meerwaarde hebben bewezen(1).

In onderstaand overzicht treft u onze algemene aanbeveling aan voor ouderen vanaf 65 jaar en ouder. Voor specifiek advies verwijzen wij u graag door naar onze partners en/of uw lokale diëtist.

Geraadpleegde bronnen/referenties:

1. Burd NA, Gorissen SH, Van Loon LJC. Anabolic resistance of muscle protein synthesis with aging. Exerc Sport Sci Rev. Published online 2013. doi:10.1097/JES.0b013e318292f3d5

Waarom Daily Nutrition?

“Het assortiment van Daily Nutrition is een ideale aanvulling op voedingsgebied voor cliënten die een dieet willen volgen en voor cliënten die ondervoed zijn.
De producten zijn rijk in eiwit (belangrijk in de ondersteuning van spiermassa) en aangevuld met andere belangrijke voedingsstoffen zoals bijv. vezels. En ze smaken ook zeer lekker!”

Miranda Kienhuis

Directeur Diëtistengroep Nederland

“Door het gebruik van de producten van Daily Nutrition is het voor ouderen en senioren makkelijker om dagelijks aan hun eiwit en vezel behoefte te voldoen. De producten bevatten eiwitten van goede kwaliteit die nodig zijn voor het behoud of opbouw van spieren en een goede conditie. Prettig dat er veel aandacht is voor een goede smaak. Ik raad de producten zeker aan!”

Eline Spiering

Diëtist Kalorama

Daily Nutrition heeft mooie en hele lekkere eiwitrijke tussendoortjes ontwikkeld. Naast de eiwit verrijkte drinkvoedingen die al op de markt zijn is dit een echt een zeer goede en waardevolle aanvulling. De producten zijn echt goed van smaak en ze bieden die extra eiwit die soms nodig is als dit niet in de hoofdmaaltijden voldoende aanwezig is.

Danielle Westerman

Diëtist & Coach

Wij bouwen aan de toekomst van vitaal ouder worden!

085 060 62 79

info@daily-nutrition.nl

U kunt ons ook via Whatsapp bereiken